chocolade is echt voor meisjes!

Grote meisjes – kleine meisjes

backup 3424In voorgaande blogs schreef ik al over hoe de ontwikkeling van genderidentiteit zich tot nu toe afspeelde bij mijn dochtertje. Eerst was het voor haar niet helemaal duidelijk wie er nu een jongen was en wie een meisje maar uiteindelijk kreeg ze een aha-momentje! Volgend op dit moment van inzicht begon ze te oefenen: ik ben een meisje, jij bent een meisje, dat is ook een meisje, papa is een jongen, opa is ook een jongen,… Iedereen werd afgegaan en dat meermaals na elkaar, gewoon voor de zekerheid.Jongens en meisjes zijn ook niet allemaal dezelfde natuurlijk! Je heb er ook verschillende soorten in. Ze breidde haar categorieën uit naar grote en kleine meisjes, mama’s en papa’s, oma’s en opa’s en sinds we bij de grootouders van Thomas op bezoek gingen ook mémé ’s en pépé’s.  Als ze ondertussen aan de kassa een oud madammeke of meneertje ziet roep ze heel erg luid, kijk daar is een meme! Meestal is de persoon in kwestie echt op leeftijd maar gênanter word het bij iemand van middelbare leeftijd die wat oubollig gekleed is.

Dat is niet voor meisjes toch!

Ze hield al van schoenen, handtassen en prinsessen maar nu ze weet dat zij onder het etiket meisje past gaat ze haar genderidentiteit bewuster onderzoeken! Ze wil liefst alleen nog rokjes aan, of nog beter, kleedjes want dat is nog meer voor meisjes. Die nieuwe blauwe broek? ‘Nee, dat is toch niet voor meisjes’. Een kaki-groene jas? Nee dat kan toch niet want Elias op haar school heeft ook zo één.IMG_20160502_113718[1].jpg Meisjes hebben lippenstift nodig en juwelen en crème op hun wangetjes. Gek want mama draagt nooit juwelen en maar 5 keer op een jaar make-up. Gelukkig willen meisjes ook heel graag mooie witte tandjes dus poetsen ze altijd vlijtig! (Ja, mama speelt het spelletje mee natuurlijk). Chocolade, dat is echt voor meisjes dus moet zij ook chocolade hebben! ‘Is er iets voor meisjes op TV mama’?Echte meisjes zij ook kleine K3-tjes dus wil ze studio 100 tv kijken met een rokje aan want dat moet als je gaat dansen!

IMG_20160418_162102076[1]

Gelukkig blijft de wildebras in haar wel naar boven komen. Om in de tuin te spelen, in het bos te gaan wandelen of te crossen met haar fietsje doet ze toch lekker een stoere broek, rubberen laarzen en donkergroene parka aan! In een plas gaan staan is altijd leuk, ook met mooie nieuwe ballerina’s en in bad is ze ook even geen prinses maar Pier Piraat. Zij is kapitein en de badspeeltjes de kameraadjes. Ahoi maatjes!

Hebben jullie kids ook zo’n uitgesproken idee over wat voor jongens is en wat voor meisjes?

 

3 gedachtes over “chocolade is echt voor meisjes!

 1. karlienvh zegt:

  Ik krijg van Dunya vaak wel te horen dat iemand anders (haar vriendinnen, of de jongens op school) heeft gezegd dat zus of zo (dingen die ze leuk vindt meestal) voor jongens is, “maar dat is niet waar he mama”. Ze wil ook geen jurkjes of rokjes meer dragen, maar als ik haar een broek aan doe, moet het wel “een meisjesbroek” zijn (dus geen blauwe, liefst een roze)

  Liked by 1 persoon

  • mamakiekie zegt:

   Gelukkig laat ze zich niet doen door die kindjes dan! Ik merk ook invloed van klasgenootjes bij veel dingen. Vind ik niet altijd even leuk maar ja wat doe je er aan hé. Vandaag heb ik haar wel kunnen overtuigen om een piratenbroek aan te doen dus misschien blijft die stapel shorts toch niet onaangeroerd deze zomer.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s