Sorry aan de turnleerkracht

Vandaag was zo een echte maandag. Wij hadden allebei slecht geslapen en Julia eigenlijk ook. In het weekend waren we weer iets te laks geweest met onze bedtijduren en dat eist zondagavond en daarmee ook maandagochtend dan zijn tol. Uiteraard laten we dan de wekker een keer te veel ‘snoozen’ en moet daarna alles vlekkeloos verlopen om Julia toch op tijd naar school te  krijgen. Dit vraagt om enige diplomatie en zelfs omkoperij. Het was eigenlijk zo een maandagochtend waarop het enige dat helpt om een klein meisje weer vrolijk te krijgen een trui met glitter, een nieuw kleedje met bloemen, roze speldjes en lipgloss was.

Bij deze dus sorry aan de turnleerkracht, want ja maandag is het turnen. (slechts gekozen dag voor turnen ooit trouwens) en mooie kleedjes zijn hier niet handig voor. Dat weet ik, maar de lach op mijn dochter haar gezicht toen ze zichzelf in de spiegel zag was het waard. Ze stak haar pruillip weg en voelde zich een kleine K3 -sinds ze naar school gaat is ze hier gek van – en had zin om te dansen. Vrolijk en wiegend met haar gat wandelde ze richting auto nadat ze zelf zonder tegenstribbelen haar tandjes poetste.

Het klinkt misschien oppervlakkig en ik wil van mijn dochter geen met uiterlijk geobsedeerd poppemieke maken maar soms voelen wij vrouwen ons gewoon een beetje beter met een mooi kleedje aan.

Een gedachte over “Sorry aan de turnleerkracht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s