Prinsesjes

image
Niet alle meisjes willen een prinsesje zijn. Mijn dochtertje alvast wel. Langzaam krijgt de ‘roze microbe’ haar in zijn greep. Eigenlijk zat het er wel aan te komen, het lijkt bijna in haar genen geschreven te zijn.

image

Reeds kort na haar eerste stappen paradeerde ze schuifelend door het huis in mijn knalrode hakken met dito handtas. Lopen we langs een schoenenwinkel met een koopjesrek vliegen haar schoenen uit en springt ze in een paar – liefst lekker hoge – tallons, bezaaid met glitter of tenminste in een knalkleur.

image

Wat make-up betreft zou ze een ongeluk begaan om mijn bescheiden schminkdoos te pakken te krijgen. Ik kan je alvast vertellen dat als je een mascara borstel als oorstokje gebruikt het lastig ontschminken wordt. Om, dankzij haar overgevoelig velletje, nog maar te zwijgen van de uitslag achteraf.

image

Sinds ze de wereld van prinsessen heeft ontdekt, heeft dit woord op haar hetzelfde effect als ‘koek’ op de hond. Haar oren spitsen en haar aandacht verscherpt. Wel handig soms want prinsessen poetsen bijvoorbeeld altijd flink hun tandjes. Veel was er niet nodig om de prinsessenliefde aan te wakkeren. Een tekenfilmpje, een pyjama van prinses lillifee – een prinses die ook fee is, stel je voor – en nu wil ze ook een prinsesje zijn.

Laatst op een familiefeest zag ze voor het eerst een echt prinsessenkleed. Helemaal verliefd. De trotse prinses in kwestie werd overladen met kussen en knuffels en mijn dochter probeerde zelfs haar eigen kleedje te ruilen tegen het roze gewaad. Zonder succes natuurlijk.

Gelukkig is ze wel een stoere prinses die met haar prinsessenkleed in een boom zou klimmen of in de modder zou rollebollen met de hond.

image

Nu is het aan mama natuurlijk om haar droom te vervullen en haar te verrassen met een eigen prinsessenkleed. Op Pinterest vond ik al leuke ideeën om zelf aan de slag te gaan. Nu nog tule, linten, pailletten en glitterstof op de kop tikken en ik kan aan de slag. Hopelijk binnenkort dus een post over het eindresultaat

image

pinterestbord over prinsessen

4 gedachtes over “Prinsesjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s